Viliina

Kuka olen?

Olen Viliina Välimäki, porilainen päättäjä, satakuntalainen vaikuttaja ja tulevaisuuksien tekijä. ”Tulevaisuuksien tekijä” on mielestäni hyvin osuva slogan, sillä vaikutan tulevaisuuksiin niin kotona, töissä kuin kaupungin päättäjänä.

Olen 32 vuotta vanha, koulutukseltani kasvatustieteen maisteri (KM) ja sertifioitu doula. Työskentelen luokanopettajana Noormarkun yhtenäiskoulussa Porissa. Doulan työtä teen sivutoimisesti opettajan työn ohella.

Perheeseeni kuuluvat aviomieheni Akseli, sekä lapsemme Veini, Voitto ja Alli. Asumme perheeni kanssa vireässä maaseutukylässä Porin Kellahdella. Meille tärkeää on ulkoilu, liikkuminen ja musisointi.

kuva: valokuvaaja Anni-Emilia

Miksi Kokoomus?

Pohdin päätöstäni liittyä juuri Kokoomukseen hyvin tarkasti. Lapsuuden kodistani olen omaksunut perinteiset arvot, etenkin kodin ja koulutuksen suuren merkityksen. Pidän yksilön valinnanvapautta tärkeänä. Minun mielestäni jokaisen tulisi kantaa vastuuta itsestään ja läheisistään. Yhteiskunnan tehtävänä on kuitenkin huolehtia niistä, jotka eivät siihen itse jostain syystä kykene. Suomessa asuinpaikasta riippumatta tulisi voida edetä urallaan sekä olla mahdollisuus kehittää itseään ja osaamistaan läpi elämän. Työn tulee olla aina kannattavampaa kuin joutenolo. Ahkeruudesta ja yritteliäisyydestä pitää palkita.

Haluan, että tulevaisuudessakin on jokaisen mahdollisuus kouluttautua, tavoitella unelmiaan ja saada apua silloin kuin sitä tarvitsee. Ikääntyvä väestö, pienenevät ikäluokat, koronavuosista kasaantunut hoitovaje ja rajusti laskenut osaamistaso ovat valtavia haasteita, joiden selättämiseksi tulevan eduskunnan on tehtävä hartiavoimin töitä. Kasvavat arjen kustannukset ja epävarmuus tulevasta eivät helpota päättäjien työtä.

kuva: valokuvaaja Anni-Emilia

Miten mukaan politiikkaan?

Mukaan politiikkaan ”hyppäsin” kuntavaalien alla vuonna 2017. Olin pohtinut pitkään, jo vuosia, kuntavaaleihin ehdolle asettumista. Googlettelin eri puolueiden arvoja ja toistuvasti löysin itseni Kokoomuksen sivuilta ”haluan ehdokkaaksi” nappulan vierestä. En kuitenkaan kehdannut sitä painaa, sillä minulla ei ollut poliittista historiaa enkä tuntenut ketään niistä piireistä. En myöskään tiennyt miten kuuluu kampanjoida tai edes puhua politiikkaa.

Viimeisenä iltana ennen ehdokasasettelun päättymistä sain puhelun porilaiselta pitkän linjan vaikuttajalta Juha Vasamalta. Hän soitti kysyäkseen, että olinko ikinä miettinyt kuntavaaliehdokkaaksi ryhtymistä. Ai että olinko?! Puhelu oli kuin taivaanlahja päättämään jossitteluni. Juha valoi uskoa, ettei tarvitse tietää tai osata mitään. Riittäisi, että on olisi oma itsensä. Loput oppisi kyllä myöhemmin. Seuraavana päivänä kävin allekirjoittamassa ehdokassitoumuksen ja matkani alkoi.

Ensimmäisissä kuntavaaleissani (2017) pääsin varavaltuutetuksi ja sain luottamustehtävät Porin Palveluliikelaitoksen johtokunnan jäsenenä sekä Kiinteistöosakeyhtiö Annankadun hallituksen puheenjohtajana. Nämä tehtävät opettivat päätöksenteosta valtavasti. Toisissa kuntavaaleissa (2021) nousin runsaalla äänimäärällä valtuutetuksi. Sain vastuullisempia tehtäviä Perusturvalautakunnan jäsenenä ja kaupunginhallituksen varajäsenenä.

Yhteisiin asioihin vaikuttaminen on selvästi ”mun juttu”, enkä ole katunut hetkeäkään päätöstäni liittyä Kokoomukseen.

Luottamustehtävät

Nykyiset:

Menneet:

LIITY

Liity sähköpostilistalle sekä tukitiimiin saadaksesi ajankohtaisia kuulumisia politiikasta ja vaalikentiltä.

Ota seurantaan