Pori-sopimuksen toteutumisen arvio nähtäville

Neljän vuoden valtuustokausi on tulossa päätökseensä. Valtuustokauden alussa vuonna 2017 demareiden johdolla Porissa muodostettiin tekninen vaaliliitto, jonka johdosta demarit saivat värisuoran ja merkittävät puheenjohtajistot jaettiinkin tämän koplan kesken. 

Pori-sopimus laadittiin suurimman ryhmän nuotittamana. Sopimusta on luonnehdittu toiveiden tynnyriksi ja loputtomiksi lupauksiksi vailla konkretiaa ja taloudellista otetta. On  hienoa ja kaunista jakaa hyvää, mutta ensin pitäisi olla se mistä jaetaan. 

Jos Pori-sopimus ei ole Sinulle vielä tuttu, kannustan tutustumaan siihen. Siinä on lueteltu useita kehittämissuunnitelmia, tavoitteita ja lupauksia, joita on ollut tarkoitus edistää viimeisen neljän vuoden aikana. 

Itseäni kiinnostavat muutaman mainitakseni esimerkiksi reuna-alueiden kehittämissuunnitelma, opiskelijakaupunki-konsepti sekä Hyvän asumisen ohjelma, jotka Pori-sopimuksessa erikseen mainitaan. En ole näistä kuullut, enkä myöskään Googlen avustuksella löytänyt. Ovatko nämä salaista tietoa, vai täytyykö tehdä tietopyyntö kirjaamoon?

Pori-sopimuksessa lukee muitakin mielenkiintoisia asioita. Siinä lausutaan mm., että veronkorotukset tulevat kyseeseen jos muut toimenpiteet eivät riitä. Tällä valtuustokaudella veroja on korotettu kahdesti. Mitä muita toimenpiteitä on ennen tätä yritetty? 

Asiat ja suunnitelmat ovat olleet osin ihan hyviä ja kannatettavia. Onko niiden kanssa edetty? Sopimuksessa myös luvataan arvioida vuosittain tavoitteiden ja lupausten toteutumista. Mistä arvion löytää? Oma arvioni on, että lupaukset ovat jääneet “vappusatasten” tasolle.

Viliina Välimäki

Satakunnan kokoomusnaisten pj.

varavaltuutettu

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas